Objavljeno: 30.9.2004

Nikon prenovil svojo ponudbo digitalnih fotoaparatov

Nikon je na sejmu Fotokina predstavil vrsto novosti, s katerimi je osvežil svojo ponudbo digitalcev v srednjem in višjem cenovnem razredu. Najšibkejši med novinci je Coolpix 4800. Gre za fotoaparat s štirimilijonskim tipalom in 8,3-kratno optično povečavo, ki poleg samodejnega načina delovanja ponuja tudi nekoliko naprednejše zmožnosti nastavljanja.

Coolpixa 8400 in 8800 sta opremljena z osemmilijonskim tipalom, razlikujeta pa se v objektivih. Model 8400 je namenjen vsem, ki pri slikanju potrebujejo širok kot zajemanja slike, zato ima vgrajen objektiv z razponom 24 do 85 mm. Na voljo bo za 900 dolarjev. Model 8800 ponuja nekoliko bolj običajen, a zato zelo velik razpon objektiva: 35- 350 mm. Opremljen je tudi s stabilizatorjem slike, ki omogoča bolj ostre rezultate slikanja pri uporabi velike povečave. Coolpix 8800 je nekoliko dražji od šibkejše osemtisočice in bo stal 1000 dolarjev.

Najzmogljivejši digitalni fotoaparat v Nikonovi ponudbi pa je zrcalnorefleksni model D2X. Gre za fotoaparat s tipalom ločljivosti 12,1 milijona. Fotoaparat bomo lahko z dokupom posebnega vmesnika povezali neposredno v brezžično omrežje 802.11b/g. Fotoaparat se ponaša tudi z zelo hitrim vklopom, saj je za slikanje pripravljen v manj kot 0,4 sekunde. Posebnost aparata je način slikanja >>High Speed Cropped Image<<, v katerem zmore fotoaparat zajeti do osem slik v sekundi z ločljivostjo 6,8 megapik. Cena najzmogljivejšega Nikona zaenkrat še ni znana.

http://www.nikon.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji