Objavljeno: 24.8.2011

Nikonove žepne novosti

Danes smo se udeležili Nikonove tiskovne konference, na kateri so pokazali kar nekaj žepnih novosti. Potihem smo sicer pričakovali naslednika DSLR aparata D700, a bomo tega čakali do konca septembra ali celo oktobra, danes pa so predstavili osem novih aparatov Coolpix.

Za zahtevnejše uporabnike bo najbolj zanimiv model P7100. Gre za nadgradnjo lani predstavljenega P7000. Premore novo CCD tipalo velikosti 1/1,7 palca in ločljivostjo 10 MP, objetkiv pa se ponaša s sedemkratnim zumom (od 28 pa do 200 mm pri formkatu 35 mm). Posebnost je tudi izredno veliko število vrtljivih tipk, zadaj pa najdemo gibljiv zaslon LCD.

Novost v Nikonovi ponudbi je tudi model AW100. Gre za aparat, ki je odporen na udarce (prenese padce iz višine metra in pol) ter na vodo (do globine desetih metrov). Za avanturiste so vgradili tudi GPS modul, kjer bodo vključeni tudi zemljevidi (ni pa še znano, katere regije bodo vključene, naj pa bi bila tudi Slovenija).

Druge novosti so bolj stilsko obarvane. Novi je model S1200pj, ki ima spredaj izboljšan projektor glede na predhodnika. Zanimiv je tudi model S8200, ki se ponaša z velikim razponom goriščnic v kompaktnem ohišju, modeli S100, S6200, S6150 ter S4150 pa bodo navdušili predvsem stilsko naravnane kupce.

www.nikon.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji