Objavljeno: 17.8.2012

Nina: nova pomočnica za iOS in Android

Razpoznava govora dobiva v zadnjem času vse večji pomen v najsodobnejših potrošniških napravah, kot so pametni televizorji, še posebej pa na področju mobilnih naprav. Zasluge zato gredo v dobršni meri podjetju Apple, ki je obnorel uporabnike s pomočnico Siri, sledijo pa tudi Google, LG in Samsung z lastnimi rešitvami na tem področju.

Podjetje Nuance, ki ima mimogrede prste vmes pri domala vseh zgoraj naštetih rešitvah, zdaj razmišlja še širše. Razvijalcem želijo ponuditi tehnologijo, ki jo lahko vgradijo v svoje programe in ki ni strogo vezana na eno napravo, platformo ali program.

Nina je elektronska pomočnica z razpoznavo govora, ki jo Nuance ponuja v obliki razvojne knjižnice (SDK) in deluje za zdaj na platformah Apple iOS in Google Android. Cilj pomočnice Nina ni zgolj pomoč pri izvajanju ukazov v programih tretjih ponudnikov, temveč celo razpoznava uporabnika s pomočjo algoritma, ki mu pravijo glasovna biometrika.

Če se bo Nina izkazala v praksi, je to lahko temelj za nov rod spletnih aplikacij, v katerih bi uporabnik izvedel avtentikacijo transkacije (plačila, nakupa, rezervacije) zgolj z izgovorjenim ukazom. Tako kot drugod, se nahaja ključni del pomočnice Nina v oblaku, kjer Nuance uporablja najsodobnejše algoritme, ki jih tudi nadgrajuje z izkušnjami pri opravljanju tisočev razpoznav glasu.

http://www.nuance.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji