Objavljeno: 16.6.2010

Nintendo 3DS tudi uradno

Nintendo je na sejmu E3 tudi uradno predstavil novo prenosno igralno konzolo 3DS, ki se lahko pohvali z zaslonom sposobnim prikaza 3D slike brez uporabe posebnih očal. 3DS bo tako kot predhodniki iz družine DS imel dva zaslona - zgornji bo 3,5-palčni z ločljivostjo 800 x 240 pik, vendar kot kaže ne bo občutljiv na dotik. Videti je, da 3D in dotik še nista bližnja prijatelja. Spodnji zaslon je 3,02-palčni, občutljiv na dotik in opremljen z ločljivostjo 320 x 240 pik.

Nintendo 3DS prinaša še dvojno VGA video kamero na zunanji strani ohišja, s katero bo mogoče snemati 3D slike, vgrajen žiroskop in detektor gibanja za krmiljenje iger s premikanjem oziroma nagibanjem konzole ter novo krmilno palico upravljanje z igrami. 3DS bo imel vmesnik Wi-Fi, režo za kartice SD, stereo zvočnike in litijev akumulator.

3DS je nazaj združljiv z igrami za konzole DS in DSi, na sejmu pa so predstavili tudi kopico novih iger, ki izkoriščajo zmožnosti 3D prikaza. Proizvajalec trdi, da bo konzola spodobna predvajati tudi filme posnete v 3D tehniki. Cena še ni znana, analitiki pa pričakujejo "popularno" ceno v višini 150 - 200 dolarjev. Prav tako še ni povsem jasno, kdaj naj bi 3DS prišel v trgovine, čeprav je videti da bo morda šele v začetku drugega leta.

http://www.nintendo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji