Objavljeno: 18.5.2005

Nintendo Revolution in Game Boy Micro

Potem, ko sta na sejmu E3 svoje nove igralne konzole predstavila Microsoft in Sony, je za presenečenje poskrbel še Nintendo, ki je odgrnil tančice kar z dveh novosti. Najprej so napovedali novo igralno konzolo Nintendo Revolution, ki bo tekmovala neposredno s PlayStationom 3 in Xboxom 360. V primerjavi s slednjima ima Revolution precej manjše ohišje, ki zavzame komaj kaj večjo površino od nekaj škatlic za nosilce DVD.

Nova igralna konzola bo naprodaj šele naslednje leto, zato vseh tehničnih lastnosti niso navedli. Znano pa je, da bo Revolution temeljil na procesorju družbe IBM, grafiko bo prispeval ATI, sistem pa bo predvajal poleg iger tudi filme DVD, imel bo brezžični vmesnik wi-fi, podporo za pomnilniške kartice SD in 512 MB glavnega pomnilnika. Nintendo bo ob konzoli predstavil brezplačno internetno storitev, s čimer naj bi spodbudili prodajo omrežnih iger. Obljubljajo združljivost s sedanjimi igrami za konzole GameCube.

Druga novost pa je igralna konzola Nintendo Game Boy Micro, ki se uvršča v kategorijo prenosnih naprav, kjer je zdaj v ospredju Sony PlayStation Portable (PSP). Nova konzola bo merila 10 × 5 cm in imela 2-palčni zaslon, tehtala pa bo le okoli 80 gramov, tako da je bliže mobilnim telefonom kakor igralnim konzolam. Procesno in programsko bo povsem primerljiva z današnjimi konzolami Game Boy Advance SP.

Nintendo Revolution

Nintendo Game Boy Micro

http://www.x.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji