Objavljeno: 10.10.2007

Nokia 6110 – telefon navigator

Družba Nokia oz. njen zastopnik v Sloveniji, Teleray, je danes novinarjem predstavila novi Nokiin mobilnik z oznako 6110 Navigator. Gre za prvi pametni telefon družbe Nokia, namenjen predvsem navigacijskemu trgu.

Nokia 6110 Navigator za navigacijo uporablja programski paket Route 66, za katerega so lokalni zemljevidi prednaloženi na spominski kartici. Ti trenutno do ulice natančno pokrivajo Ljubljano in Maribor, drugje pa zgolj avtocestni križ. Omogočena je glasovna navigacija v slovenskem jeziku, hkrati pa je tudi celoten uporabniški vmesnik programskega orodja preveden v domač jezik.

Vgrajen je GPS sprejemnik z možnostjo AGPS (Assisted GPS), ki občutno pripomore h hitrejšemu določanju začetnega položaja ob vklopu navigacije. Tovrstno določanje deluje povsod, kjer imamo na voljo paketno podatkovno povezavo GPRS (ali hitrejše izvedenke EDGE/UMTS).

Telefonski del aparata je spodobno opremljen. Premore podporo 3.5G omrežjem (UMTS z nadgradnjo HSDPA). Na voljo ima tudi digitalno kamero z ločljivostjo 2 milijona pik in vgrajeno bliskavico. Video posnetke, zemljevide in fotografije si lahko ogledamo na 5,5-cm velikem zaslonu ločljivosti 320 × 240 pik. Za dodatno zaščito lečo kamere prekriva zaščitni pokrovček. Telefon na računalnik priključimo prek priključka miniUSB. Žal prek tega priključka ni možno polnjenje baterije telefona, za kar moramo še vedno poseči po običajnem polnilcu.

Aparat je že na voljo na prodajnih policah, cena pa se (brez vezave pri operaterju) giblje okoli 450 evrov.

www.nokia.com/phones

www.teleray.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji