Objavljeno: 20.8.2008

Nokia 8800 Carbon Arte

Nokia je predstavila modni mobilni telefon najvišjega razreda Nokia 8800 Carbon Arte, ki stavi tako na obliko kot kakovostno izdelavo. Nokia je uporabila materiale, med katerimi so ogljikova vlakna, titan, sijoče steklo in nerjaveče jeklo, zato se mobilnik po podobi spogleduje z umetniškimi deli. Materiali so takega tipa, da zmanjšujejo oprijemanje madežev in prstnih odtisov.

Vgrajenih je niz posebnih funkcij, kot so "tap-for-time", ki uporabniku omogoča, da z dvojnim pritiskom na jekleno površino pod zaslonom na njem prikaže trenutni čas, slike iz ozadij se tekom dneva menjajo, "turn-to-mute" pa uporabnikom omogoča utišanje zvonjenja pri dohodnih klicih na diskreten način, zgolj z obračanjem telefona. Ekskluzivni za to serijo so tudi zvočni zapisi.

Sicer pa telefon nudi 3G povezljivost, fotoaparat s 3,2 milijoni pik, zaslon je narejen s tehnologijo OLED, osnovni pomnilnik pa je velik 4 GB. Za telefon je na voljo niz posebnih dodatkov, kot so slušalke bluetooth z na dotik občutljivimi površinami za nadzor, lična namizna stojala in usnjeni etuiji. Nokia 8800 Carbon Arte bo na voljo v zadnjem četrtletju za ceno 1.100 evrov.

http://www.nokia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji