Objavljeno: 27.9.2002

Nokia je pripravljena na 3G

Nokia je skupaj s Sonero, največjim ponudnikom storitev mobilne telefonije na Finskem, 26. septembra na novinarski konferenci v Helsinkih predstavila telefon 6650, ki naj bi po njenem prepričanju v naslednjih mesecih prepričal uporabnike, da je mobilna telefonija dejansko vstopila v obdobje >>tretje generacije<<, o kateri veliki igralci te tehnologije in storitev že dolgo govorijo.

Podpredsednik Nokie Anssi Vanjoki je potem, ko je orisal spektakularne uspehe mobilne telefonije v splošnem in še posebej izpostavil Nokiine dosežke, predstavil značilnosti novega terminala in ga ponudil svetu kot pretežno poslovno napravo, saj med drugim na primer omogoča telefonske pogovore ob istočasnem priklopu v internet - kar naj bi bila ena od pomembnih želja uporabnikov.

Direktor Sonere je ob podpori idiličnega videoposnetka o možnih uporabah sodobnega telefona pojasnil, kako namerava Sonera podpreti novo tehnologijo s svojimi storitvami, ki jih imajo že pripravljene.

Čeprav naj bi šlo za prelomni korak v >>tretjo generacijo<<, so predstavniki Nokie in Sonere poudarjali, da gre vendarle za evolucijo, reakcije prisotnih novinarjev na novost pa so bile bolj ali manj zadržane. Ob podatkih o neuspehih tretje generacije telefonije na Japonskem so naravni tudi pomisleki v Evropi, pogosti pa so tudi dvomi, ali ni morda vse skupaj le poskus industrijskih velikanov, da bi na trg potisnili nekaj, česar si nihče pravzaprav ne želi. Vsekakor je veliko vprašanje, ali lahko z novim, pravkar predstavljenim telefonom, Nokia resnično lahko računa na uspeh, o kakršnem javno govori.

http://www.nokia.com

http://www.sonera.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji