Objavljeno: 29.4.2010

Nokia N8

Finci so pokazali svoj najnovejši pametni telefon, Nokio N8, ki intuitivno povezuje uporabnike s kraji in storitvami, ki so jim pomembni. Poleg že obvezne podpore priljubljenim socialnim omrežjem, N8 premore še aplikacije za spremljanje spletnih televizijskih programih na zahtevo in dostopa do številnih drugih aplikacij v trgovini Ovi Store.

Nokio N8 poganja Symbian^3, najnovejša različica trenutno najbolj uporabljanega operacijskega sistema za pametne telefone na svetu. Symbian^3 prinaša nekaj ključnih novosti, med drugim zaznavanje več dotikov hkrati (funkcija multi touch), pomikanje zaslona s frcanjem (funkcija flick scrolling) in možnost povečevanja fotografije z razširitvijo prstov (funkcija pinch-zoom). Nokia N8 ponuja tudi več prilagodljivih osnovnih zaslonov, na katere lahko uporabnik naloži aplikacije in gradnike (widgets). Nova 2D in 3D grafična arhitektura na platformi v celoti izrablja boljše strojne sposobnosti Nokie N8 ter tako prinaša hitrejši in bolj odziven uporabniški vmesnik. Z učinkovitejšo rabo pomnilnika Symbian^3 na novo raven dviguje tudi izkušnjo večopravilnosti, ki z možnostjo hkratnega delovanja večjega števila aplikacij postaja mnogo hitrejša.

Nokia N8 omogoča snemanje video posnetkov v HD kakovosti, saj je opremljena s kamero z ločljivostjo 12 milijonov pik, Carl Zeiss optiko, ksenonsko bliskavico in velikim senzorjem, ki je primerljiv s senzorji v kompaktnih digitalnih kamerah. Video posnetke lahko uporabniki tudi urejajo, in sicer s prednaloženim programom, preprostim za uporabo. Nokia N8 je tudi mobilna naprava, ki jo lahko uporabniki priključijo v sistem hišnega kina, kar jim omogoča gledanje video posnetkov v HD kakovosti in s prostorskim zvokom Dolby Digital Plus. Posebnost Nokie N8 je tudi v tem, da lahko njeni uporabniki spremljajo novice in zabavne vsebine na spletnih televizijskih programih, zaenkrat pretežno ameriških, kot so CNN, E! Entertainment, Paramount in National Geographic.

Nokia N8 ima naložene še Ovi Zemljevide z brezplačno navigacijo za hojo in vožnjo do krajev in zanimivosti v več kot 70 državah po vsem svetu. Na voljo bo v jeseni, njena ocenjena maloprodajna cena pred davki in prispevki pa bo znašala 370 evrov.

www.nokia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji