Objavljeno: 24.6.2009

Nokia N97

Pri Nokii so danes predstavili svoj mobilni računalnik, kot radi opišejo multimedijsko in internetno naravnano Nokio N97. Mobilnik sicer res ponuja precej vgrajene tehnologije in uporabnosti v sicer ne najmanjšem ohišju, a potencialne uporabnike zna zmotiti predvsem cena.

Nokia N97 je opremljena z na dotik občutljivim zaslonom, polno QWERTY-tipkovnico ter večmegabitnim prenosom podatkov s tehnologijama HSDPA in WiFi. Hrambi podatkov je namenjen za mobilnike ogromen, 32 GB notranji pomnilnik, z dodatno pomnilniško kartico pa se lahko kapaciteta razširi kar na 48 GB pomnilnika. Vgrajen sprejemnik GPS in digitalni kompas omogočata navigacijo tudi po Sloveniji ter t. i. »geotagging« uporabnikovih fotografij, za katere bo poskrbel fotoaparat z optiko Carl Zeiss in 5 milijoni slikovnih pik. Dogajanje pa je mogoče zajeti tudi z videom, ločljivosti VGA s 30 sličicami v sekundi. Za igričarje je vgrajen tudi žiroskop, le ponudba iger je precej klavrna, saj jih je večina na voljo le preko spleta, najboljše pa so kakopak plačljive. Podobna zgodba je z drugimi storitvami, ki temeljijo na stalni povezanosti ali prenosu podatkov.

Obilje spletnih storitev, vsebin in celovit dostop do spletnih družbenih omrežij, tudi Facebooka, so le nekatere izmed lastnosti nove Nokie N97. Ustvarjalci mobilnika so vsaj malo poskrbeli tudi za poslovneže, saj mobilni računalnik Nokia omogoča vrsto povezljivosti, uporabo elektronske pošte, vključno s priponkami v najpogosteje uporabljanih zapisih. Po svoji namembnosti pa še vedno ostaja trendovski ter multimedijski mobilnik, oprostite, mobilni računalnik. Tudi cena je povsem »računalniška«, saj trgovci zanjo želijo 649 evrov. Nokia N97, ki je pri nas že naprodaj, je sicer pri domačih operaterjih na voljo tudi v paketih z vezavo, kjer je njena cena par stotakov nižja.

www.nokia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji