Objavljeno: 26.4.2006

Nokia prenavlja družino serija N

Nokia je predstavila nove telefone iz družine Series N, ki je odlikuje izrazita večpredstavna usmerjenost, hkrati pa dovršen dizajn, skladen s trenutnimi modnimi usmeritvami. Zaradi obilice dodatnih storitev Nokia svoje nove telefone imenuje tudi "multimedijski računalniki", s čimer želijo poudariti, da novi telefoni zamenjujejo več dosedanjih naprav.

Najzmogljivejša novost je novi mobilni telefon Nokia N93. Gre za mobilni telefon z zmogljivim digitalnim fotoaparatom, ki ima ločljivost 3,2 milijona pik, bliskavico in optični zum 3x. Poleg fotografij zna Nokia N93 snemati tudi video posnetke v ločljivosti 640 x 480 pik (VGA) in s hitrostjo 30 slik na sekundo. Video je posnet v zapisu MPEG-4, kasneje pa ga lahko obdelujemo s priloženim programom Adobe Premiere Elements 2.0 in posnamemo neposredno na nosilce DVD. Posnetke lahko prenesemo neposredno na spletni servis Flickr, možen pa je tudi prikaz na TV zaslonu, saj je vgrajen video izhod. Telefon ima sicer vgrajen vrtljiv zaslon z ločljivostjo 320 x 240 pik, 50 MB pomnilnika (razširljiv s karticami do 2 GB), podporo za omrežja GPRS/EDGE in WiFi.

Druga novost je Nokia N73, ki je oblikovno bolj konvencionalen telefon, ki pa ima še vedno digitalni fotoaparat s 3,2 milijoni pik, ki premore samodejno ostrenje in mehansko zaklopko, stereo zvočnike, digitalni predvajalnik glasbe in radijski sprejemnik. Telefon lahko tiska fotografije na tiskalnike prek vmesnika bluetooth ali infrardečega vmesnika,

Zadnja novost je Nokia N72 je telefon saj ponuja vgrajeno kamero z ločljivostjo dva milijona pik, vgrajen glasbeni predvajalnik, posebne tipke za slikovne in glasbene funkcije, vgrajen brskalnik, radio in funkcijo "Visual Radio". Vsi trije telefoni temeljijo na tretji generaciji operacijskega sistema Nokia S60 in imajo vgrajen povsem nov spletni brskalnik, ki omogoča lažji pregled spletnih vsebin z veliko vsebine.

http://www.nokia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji