Objavljeno: 27.2.2009

Nokia pripravlja prenosnike?

Direktor finske Nokie Olli-Pekka Kallasvuo je potrdil, da podjetje resno razmišlja o razvoju lastnih prenosnih računalnikov. Glavni razlog za morebitni vstop na področje računalnikov je prepričanje podjetja, da bo v naslednjih letih prišlo do konvergence med mobilnimi telefoni in današnjimi različnimi izvedbami prenosnikih računalnikov, v čemer Nokia vidi novo priložnost.

Odločitev za tako pozen vstop na trg, kjer je že danes velika gneča in se z računalniki, zlasti najmanjšimi in najcenejšimi netbooki ukvarja vse več proizvajalcev je morda na prvi pogled sporna, toda po drugi strani nadaljnje združevanje platform in napredek v spletnih tehnologijah oziroma servisih odpirata možnost za nove oblike prenosnikov. Prvi mož Nokie seveda ni pojasnjeval podrobnosti, kot so velikostni razred prenosnikov ali pa operacijski sistem in platforma, na kateri bi sloneli.

Izjava Nokie prihaja le nekaj dni za tem, ko je podobno trditev izrekel prvi mož Microsofta Steve Ballmer, pa tudi drugi proizvajalci so v zadnjem času okrepili svojo prisotnost na področju pametnih mobilnih naprav. Toda večina izhaja iz področja računalništva, medtem ko bi bilo za Nokio to prvi izlet na neznano področje. Doslej so še najbližje prišli z internetnim odjemalcem Nokia 770 Internet Tablet.

http://www.nokia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji