Objavljeno: 17.5.2011

Nokia se poslavlja od znamke Ovi

Iz Nokie so sporočili, da nameravajo ukiniti še razmeroma mlado tržno znamko Ovi, pod katero ponujajo lastne spletne storitve. Storitve, kot so Ovi Store in Ovi Maps, se bodo odslej imenovale kar Nokia services, tranzicija v novo obliko pa naj bi trajala vse tja do leta 2012. Besedo Ovi, ki po finsko pomeni "vrata", so prvič uporabili v svoji ponudbi leta 2007, doslej pa so v okviru svojih storitev prepričali okoli 5 milijonov uporabnikov.

Korak je pravzaprav pričakovan in temelji na strateški poslovni povezavi z družbo Microsoft. Po dogovoru z ameriškim velikanom naj bi tako Nokia v svojih telefonih uporabljala operacijski sistem Windows Phone, v zameno pa naj bi Microsoft v svojo spletno ponudbo vključil tudi storitve, ki smo jih doslej poznali pod tržnim imenom Ovi. Znano je že, da bo dosedanji Ovi Maps vključen kot osnovna storitev v operacijski sistem in to ne samo za izdelke družbe Nokia, temveč tudi za licenčne izdelke z Windows Phone drugih proizvajalcev.

Pri Nokii želijo ob tem poudariti, da sprememba tržnega imena ne spreminja njihovih dosedanjih načrtov na področju spletnih storitev, ki jih bodo še naprej razvijali, najbrž pa v tesnejšem sodelovanju z novim strateškim partnerjem.

http://www.ovi.com

http://www.nokia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji