Objavljeno: 20.6.2006

Nokia z novostmi in novimi partnerji

Nokia je na letnem srečanju Nokia Connections 2006 predstavila tri nove mobilne telefone, napovedala ustanovitev nove družbe skupno s Siemensom in prikazala najhitrejši prenos s pomočjo tehnologije HSDPA doslej. Novi mobilni telefon Nokia 6151 je predstavnik 3G generacije, podpira pretočne večpredstavne vsebine (zvok in video), obenem pa premore digitalni fotoaparat z ločljivostjo 1,3 milijona pik. Vgrajen je vmensik bluetooth, radijski sprejemnik, telefon ima 30 MB pomnilnika ter podpira funkcijo PG (push to talk). Cenovno je še ugodnejši telefon Nokia 6080, ki ima prav tako radijski in fotografski aparat, podpira pa tudi predvajanje posnetkov MP3. Zgrajen je na platformi Series 40. Novi vstopni telefon je zdaj Nokia 1110i, ki se lahko pohvali predvsem z enostavno rabo in nizko ceno.

Obenem sta Nokia in Siemems napovedala, da bosta povezala družbo Networks Business Group of Nokia in sorodne oddelke pri Siemensu v novo skupno družbo, ki se bo imenovala Nokia Siemens Networks. Skupna družba, v katero bosta oba velikana prispevala vsak polovico, bo eden od vodilnih globalnih ponudnikov rešitev področju fiksne in mobilne omrežne infrastrukture in storitev, namenjenih pretežno telekomunikacijskim operaterjem. Nova družba si z združitvijo obeta znižanje stroškov in povečanje sredstev za razvoj novih naprednih storitev. Pričakovano je, da bo družba zaradi sinergijskih učinkov privarčevala 1,5 milijarde evrov letno do leta 2010. Prednosti sinergije naj bi se pokazale že v prvih dveh letih skupnega delovanja.

Nokia še naprej hitro razvija nove tehnologije. Skupaj s ponudnikom storitev MobileOne (M1) je Nokia v živo predstavila tudi mobilno podatkovno povezavo, ki podpira prenos do 3,6 MB/s. Prva tovrstna predstavitev bo prikazala razvoj tehnologije HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) kot nadgradnjo omrežij WCDMA 3G. Hitrost prenosa podatkov 3,6 MB/s naj bi bila komercialno na voljo pri M1 že do konca junija 2006.

Nokia 6151.

Nokia 6080.

Nokia 1110i.

http://www.nokia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji