Objavljeno: 21.8.2002

Norton AntiVirus 2003

Podjetje Symantec bo septembra pričelo s prodajo nove različice svojega paradnega protivirsunega izdelka Norton Antivirus 2003. Nova različica prinaša lažjo uporabo, povsem novo podporo za boj proti računalniškim črvom in novo podporo za zatiranje virusov in črvov v programskih paketih za trenutno sporočanje (kramljanje).

Pri Symantecu so mnenja, da uporabnike zelo moti, da protivirusni programi ob okužbi od njih zahtevajo ukrepanje, ki marsikoga zmede. Zato novi Norton Antivirus v privzetem načinu vse dela sam - skrbi za osveževanje definicij virusov, nadzoruje pretok podatkov in tudi čisti okužene datoteke. Interakcija s strani uporabnika je tako zmanjšana na minimum, seveda pa so na voljo obsežna orodja za poročanje in spremljanje delovanja, če to uporabnik zahteva.

Nova tehnologija Worm Blocking skrbi za boj proti računalniškim črvom, zlasti tistim, ki so povezani z elektronsko pošto. Po trditvah Symanteca je pomembna novost predvsem to, da tehnologija ne zahteva prenavljanja definicij črvov za boj proti njim, tako da je uporabna tudi pri novih, še neznanih tipih. Norton Antivirus 2003 prvič skrbi tudi za preprečevanje okužbe prek program za trenutno sporočanje, kot so MSN Messenger, AOL IM in drugi. Kot že rečeno, bo izdelek v prodaji septembra, stal bo 50 oziroma 70 dolarjev (navadna in profesionalna različica), za nadgradnje pa bo treba odšteti okoli 30 dolarjev.

http://www.symantec.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji