Objavljeno: 3.10.2002

Nortonov varnostni paket 2003

Tako, kot je smer začrtal že Microsoft s svojim paketom Office, se snovanja nenehnih nadgradenj paketov držijo tudi proizvajalci varnostnih programov. Symantec je tako predstavil svoj varnostni paket različice 2003, ki vsebuje najnovejši Antivirus 2003, Personal Firewall 2003 in dodatke kot so blokada reklam v brskalnikih in preprečevanje poštnega smetenja (spam).

Antivirus avtomatsko odstranjuje trojanske konje iz poštnih in trenutnih sporočil (Messenger), baza poznanih virusov pa je precej zmanjšana, kar pomeni, da je nove definicije iz interneta lažje in hitreje prenesti. Preprečevanje prikazovanja reklam na zahtevo ustavi odpiranje reklam v novih oknih, po besedah odgovornih pa zna ustaviti tudi razne nadležne animacije, ki se včasih razlezejo čez >>uporabno<< besedilo.

Sistem za preprečevanje poštnega smetenja deluje z vsakim POP3 odjemalcem in omogoča relativno zanesljivo odkrivanje pošte, ki sodi na seznam prepovedanih ali nezaželenih virov. Dodaten program je Norton Privacy Control s katerim lahko nastavimo do katerih informacij je uporabnik upravičen. Sistem vključuje preverjanje po ključnih besedah v elektronski pošti, trenutnih sporočilih in celo v pripetih datotekah.

Novi požarni zid Firewall 2003 poleg preprečevanja dostopa nepovabljenim gostom tudi beleži morebitne poskuse vdora. Nov modul imenovan Visual Tracking tudi izrisuje geografsko lokacijo morebitnega vdiralca. Po novem ima novi požarni zid odpravljeno napako prejšnje različice, ki ni ustavljala napadov prek vrat 5000, ki jih uporablja Microsoftov Universal Plug&Play (in za katerega obstaja že več dokumentiranih lukenj).

http://www.symantec.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji