Objavljeno: 1.6.2006

Nov distributer na slovenskem trgu

S 1.2.2006 je na slovenskem trgu pričela z delovanjem podružnica enega večjih evropskih distributerjev računalniške opreme, DNS Slovenija d.o.o. Podjetje, ki ima zaenkrat dva zaposlena, je pri nas pričelo s trženjem Sunovih Opteron strežnikov in izdelkov podjetij VmWare ter Checkpoint, v kratkem pa naj bi svoji prodajni paleti dodajali tudi izdelke Symantec in Hitachi Global Storage. Podjetje naj bi se odlikovalo predvsem s hitrim odzivom na potrebe strank, saj naj bi naročene izdelke dobavili v največ 48 urah. DNS končnim kupcem ne prodaja, na tiskovni konferenci pa so se predstavili partnerjem in novinarjem.

Matično podjetje DNS, ki je 100% lastnik slovenske podružnice, je prisoten v 17 državah srednje in vzhodne Evrope, širitev na jugovzhod pa je trenutno prioriteta podjetja, saj so letos že odprli tudi podružnico na Hrvaškem, v kratkem pa bodo vstopili tudi na romunsko in bolgarsko tržišče. Podjetje s sedežem v Nemčiji ima prek 200 zaposlenih, slovenska podružnica pa se pri poslovanju naslanja predvsem na avstrijsko, kjer je tudi sedež regije.

V sklopu DNS deluje tudi hčerinsko podjetje Internet Security AG. Gre za enega večjih distributerjev varnostne programske opreme, njihova prodajna paleta pa je že na voljo tudi pri nas.

http://www.dns-slovenija.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji