Objavljeno: 13.10.2002

Nov GFIjev iskalnik lukenj

Iskalnik lukenj GFI LANguard Network Security Scanner, eno od najbolj priljubljenih brezplačnih varnostnih orodij, je dočakal novo različico 3.0. Nov iskalnik je veliko hitrejši in vsebuje nekaj novosti, ki uporabniku bolj preprosto in bolj zanesljivo prikaže njegovo omrežje s stališča potencialnega hekerja/vdiralca v sistem.

Najpomembnejša novost je, da zna program na pregledovanih sistemih (hkrati je možno pregledati celo omrežje) ugotoviti, kateri popravki bi morali biti nameščeni pa niso in še več - na te računalnike zna manjkajoče popravke kar sam namestiti. Po želji lahko tudi določi naj se popravki sami namestijo ob določenem času.

Nastaviti je moč tudi redna pregledovanja omrežja, program pa vse razlike, ki jih ob tem pregledovanju najde, popiše v elektronsko sporočilo in ga pošlje administratorju. Možna je tudi izdelava skript, ki opravijo več različnih pregledov naenkrat. Program v omejeni različici še vedno ostaja prosto dostopen, medtem ko avtorji za polno različico zahtevajo 250 dolarjev (za delo z do 50 različnimi številkami IP).

http://www.gfi.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji