Objavljeno: 22.3.2008

Nov Microsoftov spodrsljaj z licencami

Microsoftov Office for Mac 2008 znotraj lokalnega omrežja preverja serijske številke (ProductID) vseh namestitev enakih pisarniških zbirk in v primeru da najde dve enaki številki, nazadnje odprt program zapre, pred tem pa prikaže spodnje sporočilo.

Gre za še enega izmed načinov, kako želi Microsoft preprečiti zlorabo dovoljenj za uporabo svoje programske opreme, a se izkaže, da si je največji izdelovalec programske opreme spet privoščil nedoslednost. V istem omrežju smo namreč uporabili Microsoft Office for Mac 2008 na dveh različnih računalnikih. Po uspešnem zagonu programa na prvem, ki je imel nameščeno nelegalno različico zbirke, smo naleteli na zgornje sporočilo, ki pa se je pokazalo na računalniku z licenčno kopijo Offica.

Tako je lahko uporabnik z nelegalno pridobljeno programsko opremo nadaljeval z delom, medtem ko je moral uporabnik z vsemi potrebnimi dovoljenji uporabiti alternativno orodje. Podoben spodrsljaj si je Microsoft privoščil pred meseci, ko je več 10.000 legalnih uporabnikov Viste dobilo sporočilo, da je njihova kopija nelegalna.

http://www.microsoft.com/mac/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji