Objavljeno: 15.10.2002

Nov pomnilniški sistem Clariion

Družba EMC je ob podpori družbe Dell razvila nov pomnilniški sistem srednjega razreda, s katerim nameravajo osvojiti večje tržišče kot doslej. Sistem Clariion CX400 ima lahko skupno največjo kapaciteto pomnilnika kar 4,4 TB (če uporabimo več modulov), vendar naj bi v praksi obe družbi prodajali skromnejše sisteme velikosti nekaj 100 GB. Cena teh naj bi bila okoli 60.000 ameriških dolarjev za različico s 180 GB.

Družba EMC poleg tega ponuja tudi prenovljeno programsko podporo za varovanje podatkov, ki je bil doslej na voljo le za njihove največje sisteme Symmetrix. Ti sistemi velikosti hladilnika in s ceno preko milijona dolarjev so bili v devetdesetih pojem vrhunske kvalitete, danes pa imajo prav na tržišču vrhunskih pomnilniških sistemov konkurenco družb kot so Hewlett-Packard, HDS, Sun Microsystems in IBM.

Najhujši tekmec pa se je pojavil pred nekaj tedni, ko je podjetje Network Appliance oznanilo, da nameravajo začeti s prodajo podobnih sistemov. Družba Network Appliance je doslej delovala na področju pomnilniških sistemov NAS, sedaj pa nameravajo vstopiti na področje SAN, pri čemer naj bi bili cenovno zelo konkurenčni.

http://www.emc.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji