Objavljeno: 19.9.2011

Nov urejevalnik za YouTube

Priljubljeni spletni servis YouTube ima po novem vgrajen povsem nov urejevalnik, ki omogoča urejanje video posnetkov neposredno prek spletne storitve. Za razliko od dosedanjih poizkusov, ki so bili dosegljivi na eksperimentalni strani TestTube, novost ni namenjena zgolj razrezu in združevanju video posnetkov, temveč lahko opravi osnovne popravke, ki izboljšajo kakovost video posnetkov.

Nov urejevalnik zna denimo osvetliti temne scene, popraviti kontrast, temperaturo in zasičenost barv, pa tudi zavrteti pomotoma obrnjeno posnete kadre. Povrh vsega zna stabilizirati tresoče posnetke, seveda pa zna delati tudi reze na začetku in koncu. Med najpomembnejše novosti sodi 14 posebnih video učinkov, ki so jih pri Googlu razvili skupaj z ekipo urejevalnika za slike Picnik.

Urejevalnik zdaj omogoča, da lahko zvočni zapis nadomestimo z glasbo ali drugim zvočnim zapisom. Pomembno je tudi, da po obdelavi video posnetkov uporabnik ohrani tudi originalni video zapis pa tudi vse družabne komentarje in oznake, v primeru, da se urejanja leti šele čez čas, ko so ti prisotni. Videti je, da je Google novi urejevalnik zasnoval tako, da bo v bodoče zanj ponujal tudi dodatne zmožnosti, ki pa bodo plačljive.

http://www.youtube.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji