Objavljeno: 13.8.2008

Nova družina Latitude

Podjetje Dell je temeljito prenovilo družini prenosih računalnikov za poslovno rabo Latitude in Precision, ki štejeta rekordno število članov, kot tudi nekatere prvence na tehnološkem področju. Da v poslovnem svetu ni več dovolj le tehnična odličnost priča podatek, da bodo novi računalniki prvič na voljo v različnih barvah ohišja, ki poleg črne obsega rdečo, modro in roza barvo. Skladno z modo so tudi tipke, ki so lahko ponoči osvetljene od zadaj. Novi prenosniki imajo trdnejšo magnezijevo ogrodje, kovinske tečaje zaslona in ojačitve pred padci. Za tiste, ki jim to ne zadostuje, je Dell pripravil tudi posebno različico prenosnika Latitude E6400 ATG, ki je namenjen rabi v težjih delovnih razmerah.

Med novostmi je doslej najlažji Dellov poslovni prenosnik Latitude E4200, ki ob 12,1-palčnem zaslonu tehta le nekaj čez 900 gramov. Nekoliko večji Latitude E4300 ima 13,3-palčni zaslon, a še vedno tehta skromnih 1,3 kg. Osrednji modeli nosijo oznake Latitude E6400 in E6500, ob 14,1 oziroma 15,4-palčnih zaslonih pa so namenjeni kot nadomestilo za namizne računalnike. Cene se tu v ZDA pričnejo nekaj nad 1.100 dolarji. Za kupce pozorne na ceno Dell ponuja modela Latitude E5400 in E5500, kjer se cene pričnejo že pri 840 dolarjih.

Povsem na drugem koncu zmogljivostne lestvice sta delovni postaji Precision M4400, ki jo ob zmogljivi grafiki lahko opremimo kar z 8 GB velikim sistemskim pomnilnikom, ter model Precision M2400, ki je doslej najlažji prenosnik namenjen grafičnim oblikovalcem. Dell je ob novih prenosnikih prenovil tudi niz drugih dodatnih elementov, ko so na primer priklopne postaje. Med zanimivimi novostmi je tehnologija Dell Latitude ON, ki omogoča dostop do elektronske pošte, koledarjev in imenika brez da bi morali na prenosniku zagnati operacijski sistem. Do pošte zato pridemo dobesedno v nekaj sekundah.

Družina prenosnikov Latitude E.

Najlažji član Latitude E4200.

"Delovni konj" nosi oznako Latitude E6500.

Prvič v družini Latitude prenosnik odporen na udarce - Latitude E6400 ATG.

http://www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji