Objavljeno: 13.3.2006

Nova generacija navigacijskih programov

Proizvajalci programske opreme za navigacijo s pomočjo sprejemnikov GPS in ročnih računalnikov PocketPC so na sejmu CeBit prikazali nove različice svojih programov, ki uporabnikom nudijo še večjo pomoč na potovanjih. Podjetje Route 66 je tako predstavilo program Navigate 7, ki med drugim omogoča navigacijo tudi v primerih, ko za krajši čas signal GPS ni na voljo. Voznika zna opozoriti na prekoračitev hitrosti, opozarja pa tudi na omejitve hitrosti z vgrajeno bazo podatkov prometnih znakov. Pri izbiri zanimivih točk zna pri pametnih telefonih samodejno poklicati hotel ali restavracijo na cilju poti, celoten program pa je mogoče krmiliti z velikim tipkami na zaslonu, tako da med vožnjo ni treba uporabljati peresa. Program deluje na platformi PocketPC, kmalu pa bo tudi na telefonih SmartPhone.

Route 66 Navigate 7.

Podjetje Navigon je prav tako predstavilo novo različico programa MobileNavigator 6. Program ima povsem nov grafični vmesnik, ki v 3D prikazu simulira dejanski videz cestišča na kateremu vozimo. Lane Assistant pomaga pri izbiri pravega voznega pasu v prihodu na križišče. Program zna prek vmesnika TMC 3.0 sprejemati sveže informacije o prometu, ki jih prikaže na zaslonu. Za lažjo orientacijo ima program vgrajene tudi 3D modele znanih turističnih objektov, kot so spomeniki, zanimiva pa je tudi možnost Go Home, ki v vsakem trenutku izračuna optimalno pot do doma.

Navigon MobileNavigator 6.

ViaMichelin Navigation 5 prav tako kot tekmeci prinaša nov uporabniški vmesnik, avtorji pa so se osredotočili na prikaz prometnih znakov in cestnih oznak v realnem času, prikaz informacij o prometu, predvsem pa so izboljšali prikaz in upravljanje podatkov o zanimivostih ob poti. Poleg naslovov in telefonskih številk ima podatkovna baza tudi elektronske naslove, podatke o urniku delovanja (muzejev,...) in druge koristne informacije.

ViaMichelin.

http://www.66.com

http://www.navigon.com

http://www.viamichelin.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji