Objavljeno: 25.8.2007

Nova Nikonova fotoaparata SLR

Novi profesionalni fotoaparat Nikon D3 je z 9 (v formtu FX celo 11) posnetki na sekundo najhitrejši fotoaparat DSLR v svojem razredu. Ločljivostjo tipala znaša 12,1 milijonov točk, omogoča pa občutljivosti ISO od 200 do 6.400.

D3 je hkrati tudi prvi fotoaparat DSLR z dvema režama za pomnilniški kartici CompactFlash, ki ju lahko uporabimo bodisi zaporedno ali hkrati (za varnostno kopiranje ali sočasno zajemanje fotografij NEF in JPG).

Modul Nikon Wireless Transmitter WT-4 omogoča brezžično povezovanje več fotoaparatov, s katerimi lahko poleg prenosa fotografij na strežnike tudi oddaljeno predogledamo fotografije s kamere.

V brezžičnem okolju se lahko poveže do 5 fotoaparatov D3 ali D300, kar je uporabno predvsem za urednike fotografije, ki lahko hkrati pregledujejo nastale posnetke na vseh fotoaparatih.

Nikon D300 je nadgradnja D200. Ločljivost tipala znaša 12,3 milijona točk, zajeti zmore do 6 (z dodatno beterijo 8) posnetkov na sekundo, v 0,13 sekunde je pripravljen za fotografiranje, polje ISO občutljivosti pa je med 200 in 3200.

Nikon je predstavil tudi pet novih objektivov.

D3

D300

www.nikon.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji