Objavljeno: 30.7.2008

Nova programska oprema na SIOLovih sprejemnikih

Telekom je ta teden objavil, da je prejšnji teden začel uporabnikom SIOL TV nadgrajevati programsko opremo na njihovih TV komunikatorjih (STB - "set-top-box"). Z novo različico programske opreme naj bi uporabniki še kvalitetnejše in prijaznejše sprejemali vse napredne storitve, ki jih ponuja SiOL TV.

Če pogledamo novosti podrobneje, gre v resnici samo za kozmetične popravke delovanja sprejemnika Sagem model IAD81 HD za IPTV, ki jih uporabniki upravičeno pričakujejo v vsakem sprejemniku za digitalno televizijo. Po novem je možno izbrati ločljivost digitalnega izhoda HDMI od 640 x 480 pik do 1920 x 1080 pik, in nastavljati format slike (16:9 oziroma 4:3). Odpravljena je tudi zahteva po vnovičnem vpisu uporabniškega imena in gesla po izključitvi iz električnega omrežja. Kot posebno novost Telekom na koncu novice poudarja, da se med čakanjem na prenos podatkov sedaj ne vrti več stara, zelena urica, ampak sodobno oblikovani prosojni kvadratki...

Z novo programsko opremo naj bi bilo izboljšano tudi predvajanje vsebin, ki so kodirane s pomočjo kodeka MPEG4. Kot smo že poročalli, je Telekom ob IPTV v MPEG2 začel ponujati tudi IPTV v MPEG4, ki ob nižji pasovni širini prenosa podatkov daje boljše rezultate. Kako se izboljšave obnesejo v praksi, bomo podrobno pisali v septembrski številki Monitorja, kjer bomo primerjali kakovost slike pri vseh ponudnikih digitalne televizije (IPTV, DVB-C, DVB-S in DVB-T).

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji