Objavljeno: 18.4.2003

Nova različica Mandrake Linuxa

MandrakeSoft je izdal novo različico svoje distribucije Linux. Različica 9.1 prinaša uporabnikom izboljšan in preprostejši namestitveni postopek, posamezne dele operacijskega sistema pa so nadgradili z novejšimi različicami. Nova različica distribucije tako temelji na jedru različica 2.4.21, grafičnih uporabniških vmesnikih KDE 3.1 in Gnome 2.2, distribucija pa vsebuje tudi drugo različico spletnega strežnika Apache, spletni brskalnik Mozilla 1,3 in pisarniški paket OpenOffice.org 1.0.2.

Mandrake je dodal tudi podporo za napredno upravljanje s porabo energije (ACPI) pri prenosnikih, operacijski sistem pa sedaj podpira celo vrsto novih brezžičnih omrežnih vmesnikov, s čimer želijo avtorji distribucijo približati uporabnikom prenosnikov. Izboljšana je tudi podpora razdelkom NTFS in prikaz pisav na zaslonu.

Osnovna različica distribucije je na voljo brezplačno na proizvajalčevi spletni strani. Mandrake ima na voljo tudi tri komercialne različice v škatlah: osnovno (ki je enaka distribuciji na spletu), za zahtevnejše uporabnike in za manjša ter za srednje velika podjetja, ki stanejo 40, 70 oziroma 200 dolarjev.

http://www.mandrakelinux.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji