Objavljeno: 16.2.2007

Nova različica sistema HP-UX in novi strežniki HP

HP je predstavil novo različico operacijskega sistema HP-UX 11i in nove strežnike HP Integrity. Najnovejša različica HP-jevega operacijskega sistema HP-UX 11iv3 olajša uvedbo virtualizacije ter z združevanjem virtualizacije in dosegljivosti, značilne za mainframe računalnike, zagotavlja okolje za poslovno najbolj kritične aplikacije. HP Virtual Server Environment (VSE) omogoča operacijskemu sistemu HP-UX 11i korak naprej s poenostavljenimi postopki za prilagoditev in implementacijo programske opreme, kot so paketi Oralce in SAP na virtualno okolje. Na voljo so štiri nove referenčne arhitekture za implementacije aplikacijskih strežnikov in podatkovnih zbirk, ki lahko čas za uvedbo pri uporabnikih skrajšajo za polovico.

Dosegljivost je izboljšana preko izboljšav za gruče HP Serviceguard, vključno s hitrejšimi prenosi delovnih obremenitev med strežniki za okolja SAP in uvedbo višje ravni zanesljivosti v primeru katastrofe, saj je mogoče vpeljati prenos delovnih obremenitev med tremi podatkovnimi središči. Nove zmožnosti za posodabljanje in zamenjevanje strojne opreme brez prekinitve delovanja sistema zmanjšajo čas načrtovanih in nenačrtovanih izpadov, funkcije za avtomatizacijo pa stroške delovanja. Novi operacijski sistem je binarno združljiv s programi za starejše različice, vendar v povprečju omogoča tudi do 30% hitrejše delovanje aplikacij.

HP je okrepil tudi ponudbo strežnikov HP Integrity z modelom za okolja BladeSystem c-Class in novim strežnikom Integrity rx2660, optimiziranim za strežniške omare. Strežniška rezina HP Integrity BL860c je prvi model v ponudbi Integrity, razvit za arhitekturo HP BladeSystem c-Class, HP Integrity rx2660 pa najbolj ugoden strežnik za strežniške omare ter najbolj vsestranska in prilagodljiva enota v svojem razredu strežnikov UNIX. Integrity BL860c si ohišje BladeSystem c7000 lahko deli z drugimi strežniškimi rezinami HP ProLiant in HP StorageWorks. HP Integrity BL860c Server Blade bo po pričakovanjih na voljo marca. Strežnik HP Integrity rx2660 in operacijski sistem HP-UX 11iv3 pa sta že na voljo.

HP Integrity BL860c.

HP Integrity rx2660.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji