Objavljeno: 30.8.2011

Nova številka Monitorja

Poletje se počasi zaključuje, mi pa se vračamo v ustaljen ritem s septembrsko številko revije. V njej smo pod drobnogled vzeli zadnjo generacijo pametnih telefonov, predvsem njihove zmogljivosti fotografiranja ter snemanja videa. Seveda smo jih primerjali s cenejšim fotoaparatom in tudi video kamero.

Ogledali smo si tudi, kakšno je stanje med slovenskimi podjetji, ki se ukvarjajo s področjem informatike. Teh ni malo, najde pa se kar nekaj takšnih, ki se še kako izkazujejo doma in po svetu. Med mehkejše teme spada tudi pregled vseh novosti v novi različici Applovega operacijskega sistema, ki se tokrat imenuje Lion.

Pri nekoliko resnejših temah omenimo velik preizkus barvnih laserskih tiskalnikov, namenjenih domačim uporabnikom. Cene tako naprav kot izpisov so zelo agresivne, kljub temu pa so te naprave po prodajnih številkah daleč za brizgalnimi modeli. Zanimiv je tudi članek na temo vokitokijev, ki jih danes dobimo po smešno nizkih cenah. Naprave so izredno uporabne tako za družinsko uporabo kot za športnike ter vse, ki potrebujejo brezplačno komunikacijo na krajše razdalje.

Tekom poletja pa smo v roke dobili tudi nekaj novih, zanimivih naprav. Preizkusili smo Hpjevo tabilco, imenovano Touchpad, pri kateri pa so v tem času že prenehali z izdelavo. Bolj zanimiv pa se nam zdi Asusov EEE Transformer, ki je mešanica med tabličnim računalnikom in netbookom in se v obeh vlogah zelo dobro znajde.

Kot vedno pa je tudi v tej številki veliko različnih preizkusov, kolumn ter nasvetov. Prejšnja številka pa je sedaj brezplačno na voljo v našem spletnem arhivu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji