Objavljeno: 29.3.2011

Nova številka revije Monitor

V tokratni številki smo dobesedno v zadnjem hipu preizkusili ta hip najbolj vroč kos zabavne elektronike – Applov iPad 2. Tega smo dobili neposredno iz ZDA, ne samo, da je to prvi resni preizkus v Sloveniji, je tudi eden izmed prvih v Evropi, med tiskanimi mediji pa celo na svetu. V članku smo seveda opisali vse novosti oziroma izboljšave pri novi generaciji te (počasi že) kultne naprave. Za primerjavo smo preizkusili še nekaj tablic, ki uporabljajo sistem Android, pisali pa smo tudi o tem, na kakšne načine po šestih mesecih uporabljamo prvega iPada.

Bolj splošen je pregled nad komponentami, ki jih izbiramo pri nakupu oziroma sestavi novega namiznega računalnika. Čeprav so prenosniki resda izredno popularni imajo tudi namizni računalniki še svoje mesto pod soncem, pogledali smo, katere komponente (procesor, matična plošča, grafična kartica...) bi izbrali, seveda glede na razpoložljiva sredstva.

Pri programski opremi ne moremo mimo novosti na področju spletnih brskalnikov, saj smo v tem mesecu bili priča splavitvi nove generacije Microsoftovega Internet Explorerja, tokrat že v deveti inkarnaciji, kmalu za njem pa je na dan prišel še Mozillin Firefox 4. Ob bok smo jima postavili še Googlov Chrome, ki se dokaj redno izboljšuje in je ta hip že pri različici 10.

V zadnjem času smo sicer obiskali tudi dva večja sejma, iz katerih smo pripravili daljše reportaže. Prvi je sejem mobilne tehnologije MWC, ki se je konec februarja odvijal v Barceloni. Na njem se je trlo tako novih tabličnih računalnikov kot izredno zmogljivih pametnih telefonov. Obiskali pa smo tudi Samsungov evropski forum, ki se je odvijal v Budimpešti, letos se je odvijal tretjič.

Novosti je v tej številki sicer še veliko – od novega zmogljivega telefona Samsung Nexus S pa do tehničnega predogleda nove različice Applovega operacijskega sistema OS X, imenovane Lion. Pri operacijskih sistemih sicer ne moremo mimo paket s posodobitvijo za vse bolj razširjen Windows 7, bolj znan kot Service Pack 1. Vse to in še več torej v tekoči številki, v našem arhivu pa so na voljo članki iz prejšnje številke.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji