Objavljeno: 30.3.2010

Nova številke revije Monitor že v prodaji

V novem Monitorju smo se lotili najnovejše obljubljene revolucije na področju domače zabave - 3D televizije. Področje sicer ni novo, saj se ljudje že presenetljivo dolgo ukvarjajo s tem, kako prikazati tri dimenzije s pomočjo le dveh. Opisali smo vse o različnih tehnologija in načinih za prikaz slike. Seveda smo obdelali vsa področja, kjer se pojavlja slika v treh dimenzijah - poleg televizorjev tudi video kamere, vsi potrebni vmesniki, seveda smo se dotaknili tudi računalništva.

Med preizkusi strojne opreme imamo tokrat izčrpen preizkus foto tiskalnikov - od cenejših pa do tistih bolj profesionalnih. Omenimo še preizkus najnovejšega Intelovega procesorja - izredno zmogljivega, Core i7 980X, ki premore kar šest jeder. Med preizkušenimi prenosniki pa smo preizkusili tudi nekaj takih, z novimi Intelovimi procesorji iz družin i5 ter i3.

Za nostalgike pa vsekakor priporočamo članek o emulatorjih konzol. No, med njimi so tudi emulatorji novejših konzol (denimo Microsoftov Xbox), a velja omeniti tudi emulatorje za konzole prejšnjih generacij - recimo Nintendov Game Boy. Pri programskih rešitvah omenimo še članek o programih za dostop na daljavo - ti nas marsikdaj rešijo odvečne poti za rešitev računalniških težav sorodnikov ali prijateljev.

Kot vsak mesec se tudi tokrat v reviji Monitor najdejo preizkusi novih digitalnih fotoaparatov, prenosnikov, tiskalnikov, tudi kak pametni telefoni ter navigacijska naprava GPS. Na področju varnosti smo pripravili članek o Microsoftovi SDL (security development lifecycle), seveda pa so tu tudi novice, nasveti ter mnenja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji