Objavljeno: 5.5.2001

Nova varnostna arhitektura podjetja Check Point

Podjetje Check Point, eno izmed vodilnih na področju računalniške varnosti in zaščite podatkov, razvija novo varnostno arhitekturo, s katero naj bi sisteme za varovanje računalniških sistemov spravili na naslednjo razvojno stopnjo. Check Point tako skupaj s partnerji načrtuje novo modularno arhitekturo varnostnih sistemov.

Sestavljenost iz modelov bo takim izdelkom omogočala, da bodo posamezna opravila lahko ločili med različnimi sistemi ali pa del opravil za hitrejše delovanje spravili iz programske opreme v strojne pospeševalnike. To zlasti velja za šifriranje podatkov, ki sicer lahko predstavlja velik pribitek pri prenosu podatkov v omrežjih, zlati v navideznih privatnih omrežjih (VPN).

Nova arhitektura je strukturirana tako, da jo lahko modularno dograjujejo, Check Point pa namerava programski vmesnik za delovanje in dostop modulov ponuditi izbranim partnerjem, zlasti proizvajalcem strežnikov in omrežne opreme. Med prvimi podpisniki pogodbe so družbe Compaq, Intel, Broadcom in Nokia. Omenjeni proizvajalci bodo tudi izdelovali varnostne strežnike in pospeševalnike.

http://www.checkpoint.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji