Objavljeno: 19.6.2002

Nove pomnilniške kartice vzpodbujajo razvoj naprav

Tržišče pomnilniških kartic se nenehno veča, kot tudi njihova zmogljivost. Pomnilniške kartice CompactFlash trenutno dosegajo kapaciteto 1 GB, glede na dosedanji razvoj tržišča pa analitiki sklepajo, da se bo njihova kapaciteta podvojila vsakih 12 do 18 mesecev, cene pa bodo seveda padale.

Trenutno je najpopularnejši standard pomnilniških kartic CompactFlash, vendar pri največjem proizvajalcu pomnilniških kartic, ameriškem SanDisku, stavijo na SecureDigital, saj so kartice predvsem bistveno manjše. Po njihovem predvidevanju bo SecureDigital postal najpopularnejši v dveh letih, drugo mesto pa bo še naprej zasedal Sony s svojim standardom MemoryStick, medtem ko bodo kartice CompactFlash uporabljane predvsem še za starejše naprave.

Večje kapacitete pomnilniških kartic pa dajejo možnosti tudi novim napravam, ki potrebujejo veliko pomnilnika. Takšen primer je denimo Panasonicov prenosni videorekorder D-snap, ki ni kaj večji od mobilnega telefona. Sicer pa so največji porabniki pomnilniških kartic digitalni fotoaparati, sledijo pa jim ročni računalnik in predvajalniki MP3. Z razvojem tretje generacije mobilne telefonije in povečanjem večpredstavnih funkcij v mobilnih telefonih, pa proizvajalci ocenjujejo, da bodo pomnilniške kartice tudi tam našle svoje mesto.

http://www.sandisk.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji