Objavljeno: 29.9.2004

Nove spletne trgovine z digitalno glasbo

Apple iTunes dobiva številne posnemovalce, med katere bo treba kmalu prišteti še ponudbo družb Virgin in Yahoo. Virgin je ustanovil hčerinsko podjetje Virgin Digital, ki bo tržilo digitalno glasbo dosegljivo prek povsem na novo zgrajenega večpredstavnega predvajalnika. Glasbo bo mogoče prenesti v niz mobilnih predvajalnikov, za posamezno glasbo pa bo treba odšteti zdaj že nekako standardnih 99 centov.

Virgin računa, da bo kupce pritegnil predvsem skozi svoje obstoječe prodajalne Virgin Megastore po celem svetu, prav tako pa bodo uporabili enako tržno ime. Pripravljajo tudi poseben glasbeni klub, kjer bo mogoče poslušati pretočne zapise glasbe brez omejitev, pa tudi prenašati glasbo, ki pa bo delovala le na uporabnikovem računalniku, vse skupaj za 8 dolarjev na mesec.

Med ponudnike digitalne glasbe se bo kmalu vključil tudi Yahoo, ki pripravlja lasten večpredstavni predvajalnik in dostop do digitalne glasbe v spletni trgovini MusicNet. Yahoo je projekt začel že pred letom dni, zanimivo pa je dejstvo, da nameravajo trgovino ponujati ločeno od nedavno kupljenega podjetja MusicMatch. Po sedanjih načrtih naj bi oba sistema ponujali vzporedno, med sabo pa jih bodo ločili z nekoliko drugačno ponudbo.

http://www.virgindigital.com

http://www.yahoo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji