Objavljeno: 16.11.2004

Nove strežniške rezine družbe Dell

Dell je uradno predstavil novo generacijo strežniških rezin, s katerimi želijo doseči veliko gostoto strežniške moči na majhnem prostoru, pa tudi cenovno učinkovitost v večjih podatkovnih centrih. Po navedbah družbe Dell naj bi tako strežniške rezine v sistemu PowerEdge 1855 nudil večjo zmogljivost in nižjo ceno kot ekvivalentno število vgradnih strežnikov višine 1U, ki so najbolj pogosti gradniki sodobnih podatkovnih centrov.

V primerjavi s prvo generacijo strežniških rezin družbe Dell, so novi sistemi precej zmogljivejši strežniki, dosegajo pa tudi večjo prostorsko gostoto. Vsako rezino lahko opremimo s tja do dvema procesorjema Intel Xeon EM64T 16GB RAM DDR2 in do dvema diskoma SCSI. V posamezno strežniško ohišje višine 7U (12,25 palcev) gre do deset dvoprocesorskih rezin, skupno pa lahko v standardno strežniško omaro višine 42U spravimo do 60 rezin oziroma 120 procesorjev. Za upravljanje rezin Dell prilaga posebno različico nadzorniškega paketa Dell OpenManage 4, strežniške rezine pa podpirajo tudi različne povezave SAN in ethernet in Infiniband z rešitvami podjetij Brocade, Intel, Marvell, Qlogic in Topspin.

Izhodiščna cena za posamezno rezino je le 1.700 dolarjev, zato Dell pričakuje veliko povpraševanje po tovrstnih sistemih in že napoveduje, da bodo sčasoma ti najbrž nadomestili najmanjše vgradne strežnike, zlasti tam, kjer jih potrebujejo večje število. Cena posameznega strežniškega ohišja znaša 3.000 dolarjev, polno ohišje z desetimi rezinami in 20 procesorji pa nekaj manj kot 20.000 dolarjev. V celoti lahko torej kupci računajo na okoli 25% manjše stroške kot z nakupom ekvivalentnih strežnikov 1U, za 13% pa je manjša tudi poraba energije.

http://www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji