Objavljeno: 7.3.2004

Nove večfunkcijske naprave iz Hewlett-Packarda

Hewlett-Packard je predstavil tri nove večfunkcijske naprave, ki so namenjene pretežno rabi v manjših delovnih skupinah. Prva novost je LaserJet 3015, ki temelji na črno-belem laserskem tiskalniku, poleg tiskanja pa omogoča tudi fotokopirane, pošiljanje in sprejemanje faks dokumentov ter barvno optično prebiranje dokumentov. Kakovost tiska dosega 1200 pik na palec pri hitrosti tiskanja 14 strani na minuto. Tiskalniški del premore 32 MB RAM, faks pa ima 2 MB in omogoča pomnjenje do 110 strani. Optična ločljivost bralnika je 600 x 600 pik na palec, od marca pa je LaserJet 3015 na voljo za 400 EUR.

800 EUR pa je treba odšteti za HP LaserJet 3380, ki prvo stran natisne v času osmih sekund, v minuti lahko natisne do 19 strani, prav tako v črno-beli laserski tehniki. Vgrajen je ploski optični bralnik s samodejnim podajalcem papirja, faks lahko strani do 250 prejetih strani, k enostavnosti uporabe pa pripomoreta kontrolna plošča in LCD zaslon, ki uporabnika obvešča o trenutnem stanju opravil. Na voljo je z omrežnim vmesnikom, opcijsko pa lahko priključimo napravo tudi prek brezžične omrežne povezave.

Tisti, ki želijo zmogljivo večfunkcijsko napravo z zmožnostjo tiska v barvah, pa lahko posežejo po novem modulu HP Officejet 9100, ki temelji na barvnem brizgalniku s štirimi velikimi ločenimi kartušami in ločenimi tiskalnimi glavami. Naprava zmore natisniti do do 25 strani na minuto za črno bele dokumente in do 22 strani na minuto za barvne dokumente. Ločljivost tiska je 4800 x 1200 pik na palec, optična ločljivost bralnika pa dosega do 2400 x 2400 pik na palec pri 48 bitni barvni globini. Vgrajen je omrežni vmesnik, posamezna kartuša pa zadostuje za 1750 natisnjenih strani. Naprodaj je z aprilom.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji