Objavljeno: 28.4.2005

Nove večpredstavne Nokie

Nokia je predstavila novo družino mobilnih telefonov s skupno oznako N, za katero je značilna oblica večpredstavnih funkcij. Med trojico je najbrž najbolj zanimiv model Nokia N91, ki je prvi izdelek finskega proizvajalca z vgrajenim diskom. Telefon ima namreč vgrajen magnetni disk velikosti 4 GB, na katerega je mogoče shraniti med drugim oblico fotografij ter tja do 3.000 skladb, saj telefon služi obenem kot tudi predvajalnik za glasbo v zapisih MP3, WMA, M4A in AAC. Se tem pa spisek zanimivosti v tem modlu še ni konec. Vgrajen so digitalni fotoaparat z ločljivostjo 2 milijona pik, odjemalec za elektronsko pošto ter programska oprema za posredovanje video posnetkov drugim uporabnikom. Telefon je zelo bogat z komunikacijskim funkcijami, saj med drugim podpira omrežja WCDMA in WLAN, vmesnik bluetooth in USB 2.0 za prenos podatkov (zlasti glasbe) iz osebnih računalnikov.

Druga novost je mobilni telefon Nokia N90, ki ima vgrajen digitalni fotoaparat z ločljivostjo 2 milijona pik, ponaša pa se z zmogljivo optiko, ki ima podpis Carl Zeiss. Objektiv je vgrajen v vrtljivo ohišje na robu zaslona, celoto pa lahko uporabljamo tudi kot kvaliteten videorekorder, saj podpira zajem video posnetkov v ločljivosti 416 x 352 pik (zapis MPEG 4). Fotoaparat zmore zum do 20x (digitalno), ima vgrajeno bliskavico in poseben način za makro posnetke. Telefon je školjkaste oblike in ima vgrajena dva zaslona LCD, kar olajša zlasti uporabo večpredstavnih funkcij. Telefon podpira omrežja GSM, WCDMA in EDGE.

Tretja novost je model Nokia N70, ki je obenem najmanjši pametni telefon s platformo Symbian Series 60 (enak kot v N90 in N91). Tudi ta model ima vgrajen digitalni fotoaparat z ločljivostjo 2 milijona pik, odjemalec za elektronsko pošto, spletni brskalnik, povrh vsega pa še radijski sprejemnik in glasbeni predvajalnik. Ta model bo na voljo v tretjem četrtletju, model N90 bo v prodaji že poleti, N91 pa pride na vrsto konec leta.

Nokia ima vgrajen disk velikosti 4 GB in ima med drugim tudi vlogo predvajalnika MP3.

Nokia N90 ima vgrajen zmogljiv digitalni fotoaparat z optiko Carl Zeiss.

Nokia N70 je najmanjši telefon z okoljem Symbian S60.

http://www.nokia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji