Objavljeno: 30.7.2006

Nove vsebine v iTunes

Apple je spletno prodajalno glasbe, ki že nekaj časa ponuja tudi druge večpredstavne vsebine, obogatil z nekaj novostmi. Končno je na voljo glasba skupine Metallica, ki je po dolgem oklevanju le pristala na digitalno distribucijo svoje glasbe. Ta je na voljo tako v iTunes kot tudi v prodajalni Napster, ki ga je Metallica, ko še ni bil trgovina, celo tožila zaradi pospeševanja piratstva preko spleta.

Naslednja novost je podpis pogodbe s filmskim studiom Warner Bros., ki je omogočila prenose priljubljenih serij, nadaljevanjk in risank izdelanih pod okriljem tega studia preko iTunes. Tako so že na voljo npr. prva sezona komedije Friends, risanka Flintstones in doslej še neizdana serija Aquamana, ki je že prvi dan postala najbolj priljubljena med vsemi vsebina, ki jih je moč kupiti preko iTunes. Cena posamezne epizode znaša 2 dolarja.

Podobno pogodbo je Apple sklenil tudi z ameriško televizijsko mrežo E! Entertainment. V iTunes so tako naprodaj serije The Girls Next Door, The Soup, Dr. 90210 in The Simple Life: 'Til Death Do Us Part. Cena znaša 2 dolarja na epizodo.

apple.com/itunes

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji