Objavljeno: 23.8.2001

Novell NetWare 6 že na voljo za preizkušanje

Podjetje Novell je začelo za javim preizkušanjem nove različice omrežnega operacijskega sistema NetWare 6.0, ki predstavlja nov velik korak v razvoju tega sistema. Čeprav je NetWare v zadnjih letih izgubil precejšen tržni delež, je marsikje še zelo trdno zasidran, med drugim tudi v številnih podjetjih v Sloveniji. Z novo različico želijo pri Novellu zadržati nove kupce, pa tudi pridobiti nove.

Ta naj bi jim uspelo z dobra spremenjenimi zmožnostmi in dodanimi novostmi. Sistem je še naprej namenjen strežbi datotek, tiskalniškim opravilom, imeniškim storitvam in strežni elektronske pošte, zna pa tudi precej več. NetWare z novo različico vstopa v internetni svet skozi velika vrata, saj omogoča, da se s pomočjo modula WebAccess priključimo na strežnik s katerekoli naprave, ki je priključena na internet. Prek storitev iFolder in iPrint lahko uporabniki preprosto dostopajo in sinhronizirajo podatke ter tiskajo dokumente na enostavnejši in bolj varen način kot doslej. Močno je izboljšana podpora za različne odjemalce, zlasti tiste, ki so bili v zadnjem času nekoliko zanemarjeni, kot so MacOS, Unix in Linux sistemi.

NetWare 6 prinaša tudi bistveno izboljšano sodelovanje s pomnilniškimi sistemi SAN, kar doslej ni bilo tako preprosto. Močno je izboljšan nadzor strežnikov NetWare, kar lahko odslej opravljamo prek spletnega upravitelja. Novell si je za cilj zadal tudi boljšo stopnjevano razširljivost, saj bo NetWare 6 podpira strežnike s tja do 32 procesorji in povezavo v gruče z večjim številom vozlišč.

http://www.novell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji