Objavljeno: 1.11.2002

Novi Autodesk Inventor 3D

Družba Autodesk je izdala najnovejšo različico njihovega programa za 3D načrtovanje na področju strojništva. Novi Autodesk Inventor 6 naj bi imel preko 200 izboljšav in novosti, kar naj bi ga uvrstilo med najboljša orodja CAD v srednjem cenovnem razredu.

Med novostmi je tudi orodje z novim načinom opisovanja oblik, ki omogoča mešanje materialov in površin brez prekinitev, kar je posebno ugodno za stilizirane in kompleksne dele. Družina Autodesk Inventor, katere srce je program Inventor 6, vsebuje tudi program za skupinsko načrtovanje preko omrežij (Autodesk Streamline) in še nekaj dodatnih programov.

S pomočjo različnih orodij lahko enostavno pregledujemo posamezne dele, prereze, poglede z različnih perspektiv, varjena mesta, preverimo spisek in količino uporabljenih materialov (BOM). Dodatna orodja omogočajo vpisovanje raznovrstnih opazk in komentarjev, izboljšani so tudi izračuni podatkov o mejnih vrednostnih in zahtevanih toleranc. Posebno pozornost so namenili varjenju in kompleksnemu 3D razrezu.

Povečana je tudi knjižnica 3D elementov, ki podpira več kot 18 mednarodnih standardov. V knjižnici so na voljo standardni deli, ki jih uporabniki najbolj rabijo (vijaki, matice, podložke,...), dostop do drugih pa je mogoč s pomočjo spleta (Autodesk in družba CADalog). Elemente je mogoče s pomočjo miške enostavno prenesti v domači računalnik. Uporabniki programa Autodesk Inventor imajo na voljo tudi več kot 50 dodatnih rešitev drugih podjetij.

http://www.autodesk.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji