Objavljeno: 20.8.2004

Novi Canoni za vse okuse in potrebe

Canon je predstavil niz novih digitalnih fotoaparatov, ki segajo od najcenejši vstopnih modelov do polprofesionalnih z najsodobnejšo tehnologijo. Na vrhu novosti je tako novi SLR model EOS 20D, neposredni naslednik modela EOS 10D, ki se lahko pohvali s tipalom, ki ima 8 milijonov pik. Fotoaparat ima kljub temu manjše in lažje ohišje kot predhodnik, povsem nov 9-točkovni autofokus, skoraj trenutni zagon, ki omogoča hiter začetek slikanja ter podporo za objektive EF-S. Novost je tudi zmožnost slikanja do 23 slik s hitrostjo 5 slik na sekundo, podpira pa tudi poseben način za črno-belo slikanje in prenos podatkov v računalnik prek vmesnika USB 2.0. Skupno čez 30 pomembnih novosti, kljub temu je cena v ZDA še bolj privlačna od predhodnika - EOS 20D bo stal okoli 1.500 dolarjev.

Druga pomembna novost je PowerShot G6, naslednik priljubljenega modela G5, namenjenega zahtevnejšim amaterjem. Canon je v novinca vgradil tipalo s 7 milijoni pik, optika pa je ostala domala nespremenjena v primerjavi z modelom G5 in G3 (4x optični zum). Pomembno pa je, da so pri Canonu uspeli znatno zmanjšati širino fotoaparata, ki je še vedno dokaj oglat, kot predhodnik, ima pa bolje razporejene sestavne elemente. Pogled skozi kukalo tako objektiv ne moti več, večji pa je tudi vgrajen zaslon LCD (2 palca), ki je še vedno vrtljiv. Fotoaparat je 30% hitrejši pri zagonu in kar 55% hitrejši pri samodejnem ostrenju, seveda pa omogoča tudi ročne nastavitve. PowerShot G6 bo stal okoli 700 dolarjev.

Canon PowerShot S70 je naslednik družine PowerShot S, tako kot G6 pa se lahko pohvali s tipalom, ki ima 7 milijonov pik. Po lastnostih je praktično enak kot dosedanji model S60, kt pomeni, da ima 3,6 optični zum, možnost slikanja hitrega slikanja do 15 fotografij v zaporedju, zaradi kompaktnega objektiva pa je njegova značilnost predvsem majhna velikost. Na prodaj bo za okoli 600 dolarjev.

Precej cenejši je novi PowerShot A95, za katerega bo treba odšteti okoli 400 dolarjev. Ponuja pa tipalo s 5 milijoni pik, kar je petino več kot pri neposrednem predhodniku PowerShot A80. Poleg ločljivost ima vgrajen tudi večji zaslon LCD (1,8 palca), možnost hitrega slikanja do 17 fotografij, več prednastavljenih načinov slikanja (21) in podporo za snemanje kratkih video posnetkov v ločljivosti VGA. Najcenejši novinec pa je Canon PowerShot A400, ki bo stal le okoli 180 dolarjev. Za to nudi tipalo s 3,2 milijona pik, 2,2x optični zum, podporo za 9-točkovno ostrenje, samodejno določanje orientacije slike in 8 načinov fotografiranja.

http://www.canon.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji