Objavljeno: 10.5.2003

Novi Canonov PowerShot SD100 oziroma Digital IXUS II

Pri Canonu so v začetku maja predstavili svoj najmanjši digitalni fotoaparat Digital IXUS II s tremi milijoni pik na tipalu in z dvojnim optičnim zumom.

Fotoaparat je najmanjši in najlažji iz Canonove vrste Digital IXUS (oziroma Digital ELPH). Aparat so zasnovali z nerjavečim kovinskim ohišjem, izboljšali pa so tudi objektiv, tipalo za orientacijo lege in svetlobno tipalo DiGiC. Zagotovo najodmevnejša novost pa je uporaba pomnilnika Secure Digital - to je prvi Canonov digitalni fotoaparat, ki nima vgrajene reže za pomnilnik CompactFlash.

Snovalci so miniaturizirali vse sestavne dele tega fotoaparata - vgradili so doslej najmanjšo bliskavico pri Canonu z razpršilcem svetlobe, zmanjšali akumulator in vgradili tudi vtičnico za fizično manjše pomnilniške kartice SD. Vgrajeni najmanjši objektiv z dvakratnim zumom na svetu in z zaslonko 2.8-3.9 meri v dolžino le 17,9 milimetra. Športnikom so namenili tudi dodatno plastično ohišje, ki omogoča fotografiranje pod vodo (do 40 metrov globoko), velike tipke pa zagotavljajo dober nadzor tudi v rokavicah.

http://www.canon-europe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji