Objavljeno: 23.2.2013

Novi Chrome razpozna govor

Google neutrudno objavlja nove različice spletnega brskalnika Chrome. Nova, že 25. Različica brskalnika prinaša številne popravke izboljšave in manjše novosti, med katerimi pa najdemo tudi nekatere pomembne. Nova različica denimo prinaša podporo za razpoznavo govora, ki jo lahko razvijalci uporabijo v svojih spletnih programih.

Podpora za specifikacijo Web Speech API lepo prikazuje demonstracijski program, ki je dosegljiv na koncu tega prispevka in ki omogoča razpoznavo govora v različnih jezikih (ne, slovenščina žal ni med njimi). Če imamo kvaliteten mikrofon in se potrudimo razločno govoriti, so rezultati razpoznave presenetljiv dobri. S tem korakom naj bi Google začel uvajati možnost narekovanja besedil v številne spletne storitve.

Druga zanimiva novost je podpora za računalnike z več monitorji, kjer lahko brskalnik uporabljamo na več zaslonih sočasno. Ob tem zna brskalnik tudi pametno razvrščati odprta okna, če jih uporabnik ne razvrsti ročno sam. Prenovili so tudi začetni zaslon za zagon programov, ki omogoča preprosto razporejanje programov.

https://www.google.com/intl/en/chrome/browser/

http://chrome.blogspot.com/

https://www.google.com/intl/en/chrome/demos/speech.html

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji