Objavljeno: 15.10.2002

Novi član družine IBM Netvista

IBM je v začetku oktobra najavil novo družino osebnih računalnikov Netvista S42. Gre za osebni računalnik, ki se lahko pohvali z zelo majhnim ohišjem, ki meri 31 x 34,5 x 8,4 cm in je s svojimi devetimi litri prostornine (64% manj od običajnih računalnikov PC) med najmanjšimi na trgu. Kljub majhnim dimenzijam pa so načrtovalci v računalnik vgradili zmogljivo strojno opremo.

Začetni model ima vgrajen procesor Pentium 4 s taktom 1,8 GHz, 256 MB RAM (DDR), 40 GB velik disk, omrežno kartic, na vse skupaj pa IBM da tri leta garancije. Računalnik ima vgrajene tudi vmesnike USB, nekateri modeli premorejo vroče zamenljive diske IDE in gigabitne omrežne vmesnike, kljub skromnim dimenzijam pa sta na voljo dve kartici PCI standardne višine. Kar nekaj tehnologij je sposojenih pri prenosnih računalnikih, na primer razširitveno mesto UltraPort. Za orientacijo še ameriška cena vstopnega modela - 929 dolarjev. Najzmogljivejši model ima vgrajen procesor s taktom 2,53 GHz.

Družina Netvista S42 posredno nadomešča dosedanjo družino Netvista X, ki je imela računalnik vgrajen v samo ohišje od monitorja, vendar prodaja ni šla po načrtih, zato so jo ukinili. Netvista S je sicer ločena od računalnika, vendar dovolj majhna, da bo na tipični delovni mizi jemala le malo prostora. Računalnik se bo podal v boj s tekmeci, kot sta HP Evo D510 in Dell Optiplex GX150, ki imata podobno zasnovo.

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji