Objavljeno: 9.9.2010

Novi Coolpixi

Nikon je predstavil nove modele fotoaparatov Coolpoix med katere sodi žepni model S80, ki ima med prvimi vgrajen zaslon s tehnologijo OLED, model Coolpix S8100, ki podpira snemanje videa v ločljivosti 1080o ter model P7000, ki se uvršča v sam vrh kompaktnih ne-SLR aparatov.

Coolpix S80 s svojo obliko in barvami nekoliko zavaja, saj gre za zmogljivi fotoaparat z

z ločljivostjo 14,1 milijona slikovnih pik, objektivom NIKKOR s 5-kratno povečavo in možnostjo snemanja video posnetkov v ločljivosti 720p. Poleg tehnologije OLED vgrajen 3,5-palčni zaslon podpira večprstni dotik in celo risanje oziroma retuširanje fotografij že na samem aparatu. S funkcijo sprožilca na dotik lahko uporabnik sliko ali videoposnetek izostri in posname s preprostim dotikom ustreznega dela zaslona. Zaslon se še posebej še posebej dobro odreže v neposredni sončni svetlobi. Omeniti velja še vmesnik HDMI, tehnologijo za blaženje tresljajev in tipalo za zaznavanje gibanja. Oktobra no na voljo za 349 evrov.

Nikon Coolpix S80.

Druga novost je model Coolpix S8100, pri katerem so ubrali zanimivo smer - ločljivost so glede na predhodnika S8000 zmanjšali iz 14,2 na 12,1 milijonov pik, s tem pa so odsegli večjo svetlobno občutljivost, ki glede na majhne dimenzije dosega ISO 3200, ob upoštevanju, da ima vgrajen 10-kratni optični zum. Fotoaparat krasi tudi zmožnost snemanja video posnetkov v polni ločljivosti 1080p.

Nikon Coolpix S8100.

Nikonov Coolpix P7000 meri pa na sam vrh ponudbe v razredu, tam kjer so denimo tekmeci, kot sta Canon PowerShot G11 ali Panasonic Lumix LX-5. Gre za kompaktni fotoaparat, ki omogoča povsem ročno nastavljanje vseh funkcij aparata in z lastnostmi, ki jih srečamo predvsem pri aparatih DSLR. Tudi tu so se inženirji odločili znižati ločljivost glede na predhodnika P6000 in zdaj znaša "le" 10,1 milijonov pik. Zato pa so dosegli izvrstno občutljivost ISO 64000 in celo 12.800 ob posebnih nastavitvah. Funkcija za zmanjšanje šuma fotografu omogoča nadzor vpliva barvnega šuma na fotografijah, filter ND pa prispeva pri slikanju pri zelo močni svetlobi.

Coolpix P7000 ima vgrajen objektiv f/2.8-5.6, ki doseže 7,1-kratno optično povečavo, funkcija D-Lighting pa samodejno poskrbi, da so slike videti naravne, saj popravi temne sence, ki so posledica visoko kontrastnih svetlobnih pogojev. V aparat vgrajene nove funkcije za kadriranje, ki fotografu omogočajo snemanje več posnetkov z nekoliko drugačnimi nastavitvami, različno stopnjo osvetlitve, občutljivosti ISO ali nastavitve beline. Med profesionalnimi dodatki je tudi funkcija navidezni horizont, s katero uporabnik lahko preveri, ali je položaj fotoaparata povsem poravnan. Coolpix P7000 zmore snemati tudi video posnetke v ločljivosti 720p ter vsebuje vmesnik HDMI, fotografije pa zna shraniti tudi v obliki RAW. Fotoaparat P7000 bo na voljo konec septembra po priporočeni maloprodajni ceni 549 evrov.

Nikon Coolpix P7000.

http://www.nikon.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji