Objavljeno: 15.10.2002

Novi iPaqi že pred novim letom

Zdaj je že povsem jasno, da bo Hewlett Packard pred koncem leta predstavil nove modele ročnih računalnikov iPaq. Za zdaj je jasno da bosta novosti dve - prva bo zelo tanek ročni računalnik, ki bo obenem tudi precej lažji od dosedanjih modelov. Imel bo hiter procesor, barvni zaslon, kljub majhnim dimenzijam pa tudi enoto za pomnilniške kartice SD Card. S tem modelom naj bi se tudi spustili v nižji cenovni razred, nekako med 200 in 400 dolarji, kar naj bi zagotovilo dobre prodajne številke.

Na zgornjem koncu ponudbe pa bo iPaq, ki bo imel poleg ostalih vmesnikov tudi takega za brezžični ethernet (802.11b) in vmesnik bluetooth. Največja posebnost modela, ki bo najbrž nosil oznako iPaq 5400, pa bo zagotovo čitalec prstnih odtisov, ki bo lociran na spodnjem delu računalnika in s tem nudil varen dostop do podatkov ter komunikacije. Cena tega modela naj bi bila nekje v območju med 400 in 650 dolarji. V pripravi pa je še ena različica iPaqa, ki pa bo prišla na vrsto rahlo kasneje, zanjo pa je predvsem značilna podpora za brezžične komunikacije GPRS.

HP bo s tem zapolnil praznino, ki je nastala v zadnjem času ob čedalje številčnejših, zmogljivi, a cenejših modelih ročnih računalnikov. Pred kratkim se je na to področje podal Viewsonic, kmalu pričakujemo prihod prvih ročnih računalnikov Dell, pa tudi Palm je s svojim modelom Zire vstopil v nov cenovni razred - tak s ceno pod 100 dolarjev.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji