Objavljeno: 29.6.2005

Novi iPodi in Podcasting v iTunes

Apple je danes prenovil ponudbo kultno priljubljenih iPodov in kot se za ta korak spodobi, je dodal še prenovljeno različico predvajalnika glasbe in glasbene zbirke iTunes 4.9.

Glavna novost novih iPodov je barvni zaslon, ki omogoča prikaz grafične podobe albuma med predvajanjem in ogled fotografij ter drugih slik, ki jih naložimo na iPod. Na voljo sta dva modela, prvi s kapaciteto 20, drugi pa 60 GB, prav tako pa tudi posebna izdaja iPoda U2, ki ima še naprej kapaciteto 20 GB. Logična posledica prenovitve je opustitev linije iPod Photo, saj so vse njene zmogljivosti prevzeli klasični iPodi. Modeli Mini in Shuffle niso bili deležni prenove.

Novi iTunes poleg manjših popravkov prinaša še eno pomembnejšo pridobitev, storitev podcasting. Ta omogoča dostop do več kot 3000 brezplačnih radijskih oddaj in drugih posnetkov, ki jih lahko za razliko od radia poslušamo ob poljubnem času s pomočjo iTunesa in seveda tudi na iPodu. Da pa ne bi bili omejeni samo na Applov izbor oddaj, lahko dodajamo tudi svoje, če le poznamo njihov spletni naslov.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji