Objavljeno: 19.6.2007

Novi Lenovo Thinkpad prenosniki

Lenovo je na današnji novinarski konferenci predstavilo novosti iz prenovljenih serij prenosnikov Thinkpad X, T in R. Skupna točka omenjenih serij je Intelova tehnologija Santa Rosa, ki je zasnovana na novi Intel Centrino Pro mobilni tehnologiji in Intel Centrino Duo.

Največje prenove sta bili deležni seriji T in R, ki ju zaznamujeta nova, 14-palčna širokozaslonska prenosnika - T61 ter R61 – zadnji je sploh prvi širokozaslonski prenosnik iz serije R. Hkrati Lenovo ukinja družino prenosnikov Z, ki je pred leti vpeljala širokozaslonske prenosnike v program Thinkpad – posebna družina sedaj ni več potrebna. Še vedno pa bodo tudi novi prenosniki na voljo s zaslonom z običajnim razmerjem stranic 4:3.

Predstavljena prenosnika vsebujeta Cover Roll Cage, ki naj bi opazno pripomogel h tršemu ohišju prenosnika, predvsem pa pokrova zaslona LCD. Zanimiv je ogled video posnetka, ki se nahaja na dnu novice. Malenkostno je izboljšana tudi učinkovitost hladilnega sistema prenosnika, funkcija Battery Stretch pa omogoča, da z nekaj kliki izklopimo večino delov prenosnika (mrežni vmesniki, optična enota, itd.) in s tem pridobimo dobrih 10 minut delovanja – koristno, kadar za dokončanje dela potrebujemo ravno še toliko časa.

Poleg družine T in R so bile novosti predstavljene tudi v družini majhnih subnotesov serije X. Ponujajo kar tri nove prenosnike in sicer ThinkPad X61 in X61s ter ThinkPad X61 Tablet. Novi prenosniki se ponašajo z boljšo brezžično povezljivostjo, predvsem na račun več anten v pokrovu zaslona, ter podaljšano avtonomijo baterije, ki naj bi v kombinaciji standardne 8-celične baterije in funkcije Battery Stretch zmogla tja do 12 ur delovanja.

Poleg same strojne opreme pa je poskrbljeno tudi za boljšo varnost podatkov. Novi Lenovo-ti varujejo podatke z 32-bitnim zaščitnim geslom trdega diska in možnostjo zaščite računalniških vhodov. Slednja uporabniku omogoča, da izključi katerikoli zunanji vhod – od optične enote do USB vhoda – že v BIOSu računalnika, s čimer lahko v določeni meri preprečimo odtekanje informacij ali zaščitimo podatke pri morebitni kraji prenosnika.

www.lenovo.com

www.pc.ibm.com/ww/thinkpad/batterylife/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji