Objavljeno: 28.5.2008

Novi Monitor že na voljo

V torek, 27.5, je izšla nova številka revije Monitor, z njo pa tudi nov Monitor TV. Ta je na priloženem DVDju (ki ga lahko dobite tudi kot naročniki) v navadni in HD ločljivost.

Starejše oddaje Monitor TV si lahko ogledate v arhivu, na spletu pa si lahko sedaj ogledate oddajo prejšnjega meseca.

V zadnjem času je video visoke ločljivosti vse bolj priljubljen, zato so tudi kamere visoke ločljivosti čedalje bolj pogoste. Ogledali smo si majhno kamero visoke ločljivosti za domačo rabo, saj stane vsega 140 evrov. Vendar se izkaže, da gre bolj ali manj za igračko, saj nima blaženja tresljajev niti optičnega zuma. Vsekakor bi težko rekli, da je to prava HD kamera.

V času ko se bližamo vrhuncu rekreativne sezone, smo si ogledali tehnološke pripomočke, ki nam pomagajo pri vadbi tako s spremljanjem telesnih podatkov kot tudi analizo na računalniku. Na voljo so takšni ali drugačni senzorji za merjenje srčnega utripa, korakov ali hitrosti kolesarjenja, ki se merijo med fizično aktivnostjo, podatke pa prenesemo v računalnik s pomočjo USB ali infrardeče povezave in tam nas potem čaka grafična analiza podatkov.

V novi rubriki, Monitorjeve hišne čarovnije, vam bomo pokazali, kako lahko navadno svetilko uporabljamo ob pomoči vode. No, ne povsem brez dodatnih pripomočkov, temveč s posebnimi baterijami, ki jim je treba za delovanje dodati vodo. Še več, baterije po zagotovilih izdelovalcev delujejo celo z vsako tekočino, ki vsebuje vodo. In ugotovili smo, da s priljubljeno osvežilno pijačo delujejo celo bolje kot z vodo! No, oglejte si, ali je vse to res tudi v praksi.

Storitev Mooble je spletna stran, na katero se prijavimo s telefonsko številko in nekaj osebnimi podatki. V zameno nam podjetje pošilja sporočila MMS, za katera nam plačuje mooble dolarje, ki jih lahko pri njihovih partnerjih pretvorimo tudi v resničen denar. Zavežemo se lahko, da dobimo do 3 sporočila na dan, vendar se izkaže, da je zaslužek na časovno enoto razmeroma majhen.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji