Objavljeno: 23.2.2010

Novi Monitor že na voljo

Mesec je zopet naokoli, tako pa je prodajnih policah že nova številka revije Monitor. Tokrat smo si podrobno ogledali področje, ki je v zadnjih parih letih hitro postalo izjemno priljubljeno - majhni prenosniki, znani tudi kot netbooki. Preizkusili smo deset različnih modelov več proizvajalcev, pri tem pa se dotaknili tudi nekaj povezanih tem - od različnih operacijskih sistemov pa do iskanje brezplačnih brezžičnih omrežjih (ki jih je vse več).

Na nasprotnem bregu pa so poslovni prenosniki. Za vse, ki se sprašujejo, kaj sploh so posebnosti poslovnih modelov, smo pripravili članek na to temo. Obdelali smo vse bistvene razlike, po katerih se ločijo od prenosnikov za domačo rabo, ki jih ni malo.

Pri programski opremi smo si ogledali ponudbo na področju programov za trenutno sporočanje. Različnih storitev je ogromno, prav tako je na voljo veliko raznovrstnih in zanimivih programov, ki podpirajo več protokolov hkrati. Po dobrem letu dni pa smo si zopet ogledali področje varnostnih paketov. Gre za enega izmed pomembnejših delov programske industrije, saj je ključna tako za domače uporabnike kot za podjetja.

Kot že prejšnji mesec smo pripravili tudi nekaj novih nasvetov - od raznih malenkosti in trikov pa do sistemov za nadzor različic dokumentov. Slednji so ključnega pomena za vse projekte, kjer je več sodelujočih, najbolj priljubljeni pa so med programerji za usklajevanje različic programske kode.

Kot vsak mesec pa imamo tudi tokrat veliko različni mnenj, pisma bralcev, novic ter novosti. Med preizkusi se najde kar nekaj različnih naprav, od novega kralja med Atijevimi grafičnimi karticami pa do prenosnika, ki smo ga dobesedno metali po tleh. Preizkusili pa smo tudi nekaj različnih programov - tako klasičnih kot spletnih.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji