Objavljeno: 31.8.2010

Novi Monitor

Medtem ko se šolarji šele poslavljajo od počitnic, smo že pridno pripravili naslednjo številko revije Monitor. Glavna zvezda tokratne revije je Applov novi pametni telefon, iPhone 4. Seveda smo preverili vse nove lastnosti kot tudi velikokrat omenjene hibe. Da ne bi ostal osamljen, smo pripravili tudi večji preizkus pametnih telefonov, ki so trenutno na voljo v Sloveniji. Od različnih telefonih, ki so opremljeni z operacijskim sistemom Android (HTC Desire, Samsung Galaxy S, itd.) pa do Blackberryjev, Nokij, in da, tudi iPhone (tudi prejšnje generacije, torej 3GS). Zanimiv je tudi Samsungov telefon Wave, ki uporablja Samsungov lastni operacijski sistem, imenovan Bada. Izčrpno pišemo tudi o novi različici vedno bolj priljubljenega operacijskega sistema za pametne telefone, Android 2.2.

Med strojno opremo je še kar nekaj zanimivosti, od Philipsove glasbene postaje, ki vključuje izredno zmogljive zvočnike, hkrati pa se zna (seveda tudi brezžično) povezati v splet. V laboratorij smo dobili tudi novi Applov namizni računalnik, iMac, ki je le posodobljen glede na prejšnjo različico, po novem pa ga poganja Intelov procesor Core i5. Preizkusili smo tudi novi televizor, ki vključuje DVD predvajalnik, po želji pa ga lahko uporabljamo namesto računalniškega monitorja.

Pod drobnogled smo vzeli tudi prihajajočo različico izredno priljubljenega brskalnika Firefox, "beto" četrte različice. Za primerjavo je služil prav tako prihajajoči Internet Explorer 9. Za vse, ki jih zanima video v treh dimenzijah, pa smo pripravili članek o 3D tehnologijah, ki se uporabljajo v večjih kino dvoranah. Poleg tega smo preizkusili še 3D kino doma. Kot vedno, pa se v reviji najde veliko različnih preizkusov (kar osem novih prenosnikov), nasvetov in tudi mnenj.

http://www.monitor.si/revija.php?id=130

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji